zondag 10 augustus 2014

10 augustus: SeaWorld

Vanmorgen was Leonie weer rond 5.00 uur wakker. De rest rond 6.30 uur. Ontbijtje gemaakt en even gefacetimed met opa en oma. Vandaag stond SeaWorld (Dolfinarium in het kwadraat zeg maar) op het programma. Rond half 9 vertrokken en iets voor 9 waren we in SeaWorld. Tot onze verbazing mochten we met onze Super Grover Season Pas de auto parkeren op "preferred parking". Erg handig want we stonden pal voor de ingang van het park! De voucher van de Super Grover pas omgewisseld voor een gewone pas en we konden naar binnen.
Eerst even een Starbucksje gehaald en een paar lekkere (lees: vette, zoete, grote) cookies. Op naar de show Blue Horizons. Een combinatie van een show met dolfijnen en acrobatiek. Erg mooi! Viggo was helemaal onder de indruk er van.

De volgende stop waren de roggen. Ze zwemmen in een grote "bak" rond en kun je ze aaien. Erg glibberig voelen ze aan.

Toen door naar de Clyde & Seamore Take Pirate Island-show. Een show over piraten met zeeleeuwen, een walrus en otter. Bijzonder was dat vandaag de allerlaatste dag is dat deze show werd uitgevoerd. Ze stoppen met deze show na 15 (!) jaar. Voorafgaand aan de show is er een erg grappige mimespeler. Ben benieuwd of hij nog terug komt in de nieuwe show.

En whop...op naar de volgende show: Pets Ahoy. Een show met honden, katten, muizen, een varken en vogels. Erg grappig en knap dat ze die dieren zo kunnen trainen.
Het was intussen tijd geworden om wat te gaan snacken. Even bijgetankt en verkoeling gezocht in een restaurant. Want wat was het weer warm vandaag! Er zijn litertjes water doorheen gegaan vandaag bij ons. Die litertjes waren ook zo weer verdampt.
We wilden om 14.30 uur naar de One Ocean Show (orka's) dus hadden nog wat tijd voor de speeltuin. We zijn met Resa en Viggo in de Shamu achtbaan geweest. Viggo gierde het uit van de pret en begon te huilen toen het ritje voorbij was. Maar het werd tijd voor de show met orka's. Het stadium was al flink vol maar we hadden voor een paar mooie schaduwplekken gevonden. Bijzonder is dat bij aanvang van de show gevraagd wordt aan (oud)militairen om op te staan en het publiek wordt dan gevraagd te klappen. In Nederland echt ondenkbaar zoiets. Valt hier trouwens op meer plekken op dat men erg bezig is met militairen. Op het vliegveld hing bijvoorbeeld ook een groot bedankbord voor alle militairen. Iets wat ook opvalt in de parken: we hebben al veel ouders met kindjes gezien die overduidelijk erg ziek zijn. Dan besef je maar weer wat een rijkdom: dat je met 2 gezonde kindjes deze reis kunt maken.

Het was inmiddels 15.30 uur geworden en de lucht begon erg te betrekken en het waaide stevig. Tijd om naar ons huis te gaan. Het was genoeg voor vandaag. 

Thuis nog even een duikje in ons zwembad en 's avonds erg lekker gegeten bij Bahama Breeze. De lemonpie was jummieieieie!

3 opmerkingen:

 1. Die warmte zou van mij niet hoeven, die pie dan weer wel... Leuk deze blog! Prettige voortzetting!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Seaworld is top voor de kids, genieten! De avondshow is misschien ook nog een keer een optie?
  Veel plezier !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die Key Lime pie heb ik daar ook genomen deze vakantie en vond ik ook heerlijk. Geniet nog van de vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen