dinsdag 19 augustus 2014

19 augustus: Sanibel Island by bike

We hebben wat onrustig geslapen vannacht en zijn vroeg wakker, de kids slapen wel wat langer. Peter gaat het strand op om naar de zonsopkomst te kijken en wat mooie plaatjes te schieten. En bofkont: hij ziet een groepje dolfijnen langs zwemmen.Om 8.30 uur komt "Captain Kevin Koughan" op het resort iets vertellen over schelpen op Sanibel Island. Het was erg interessant. We weten nu meer over wat schelpen eten, hoe ze ontstaan en hoe ze groeien.

Rond 10.00 uur pakken we de auto en rijden naar Billy's Rentals: we gaan fietsen vandaag! Huh...fietsen? In Amerika? Ja, er zijn hier op het eiland mooie fietspaden aangelegd en er fietsen hier veel mensen rond. Fietsen in de warmte (was vandaag toch weer 35 graden) valt ons erg mee, het is zelfs wel lekker, beetje wind erbij. Er zijn wel liters water doorheen gegaan vandaag.

Resa vindt het maar raar dat ze een helm op moet (en Viggo ook). Onder de 16 jaar is dat verplicht. Beetje vreemd is dat je hier op een motor geen helm op hoeft....
Viggo zit op een stoeltje achter de fiets van Peter en hij kan ook meetrappen met zijn eigen trappers.

Hier wil je toch niet aan denken tijdens je vakantie... ;-):

We fietsen eerst naar het Bailey-Matthews Shell Museum (we maken er een schelpendag van). We bekijken het museum en Resa en Peter doen een speurtocht.We stappen weer op de fiets en beginnen wel aardig trek te krijgen. We passeren restaurant The Island Cow, waar we eerder gegeten hebben, en Resa wil daar graag nog een keer eten dus we parkeren onze fietsen en eten lekker binnen in de airco.

Na de lunch fietsen we richting The Lighthouse, aan de oostpunt van het eiland. 
Resa ziet de zee en springt in haar onderbroek (we hadden geen badkleding bij ons) het water in, even afkoelen. We schieten een paar leuke plaatjes. Het is ook weer erg mooi hier.Dit is de brug van het vaste land, Fort Myers naar Sanibel Island:

We fietsen dezelfde weg weer terug en stoppen bij Pinocchio's voor een ijsje. Resa koos voor "double Dutch chocolate", Viggo voor "birthdaycake", Peter voor "Sanibel Crunch" en Leonie voor "Italian weddingcake". Gelukkig bestelden we maar 1 bolletje, het was weer Amerikaans veel!

Rond 16.00 uur zijn we terug bij Billy's, we moeten de fietsen weer inleveren. Resa wilde nog wel een rondje, ze vond het zo leuk. We hebben vandaag ongeveer 15 km gefietst.
Nog een paar boodschapjes bij de supermarkt gehaald en toen naar huis. Peter en Resa gingen zwemmen in het zwembad en Leonie en Viggo wat relaxen in de airco. Na een broodje (lunch was weer too much!), douchen en leeshuiswerk met Resa, de bedjes in.
Het weer vandaag: zon en 35 graden.

1 opmerking:

  1. Ik ben weer helemaal bijgelezen, wat een leuke tijd hebben jullie op Sanibel. Blij dat de tips zijn opgevolgd ;)
    Het Shell museum vonden wij ook leuk, maar wat grappig dat zo'n man daarover komt vertellen bij jullie hotel.
    Heel veel plezier nog!

    BeantwoordenVerwijderen