maandag 25 augustus 2014

25 augustus: Weeki Wachee Springs State Park

Na het ontbijtje en Resa's leeshuiswerk vertrokken we vanmorgen richting het Weeki Wachee Springs State Park, ongeveer 1,5 uur rijden. We reden over de US 19 een weg met wel 788 stoplichten, OK misschien wat overdreven maar het waren er veeeel.
Onderweg hebben we nog een fors ongeluk gezien en alle zwaailichten uit de regio stonden er.
Om 11.30 uur reden we het parkeerterrein op, het was erg rustig. Ons plan was om de mermaidshow van 12.00 uur te halen en dat was gelukt. We waren mooi op tijd in het theater. Weeki Wachee is een waterbron en in die bron is een onderwatertheater gebouwd en al sinds 1947 worden er mermaidshows gegeven. Omdat het in een bron is zwemmen er ook gewoon vissen rond. Het is een van de oudste attracties van Florida. De eerste show vertelde het verhaal van de kleine zeemeermin. 
Er komt een heks in voor en die gilt op het einde van de show door de zaal. Viggo dikke tranen, wat schrok hij!

Het is erg mooi en bijzonder om te zien en erg knap hoe die dames en heer zo onder water kunnen bewegen en dansen.

Na de show op de foto met een mermaid:
We hadden inmiddels wel trek dus wat gegeten in het restaurant. Om 13.30 uur was er een andere mermaidshow en die zijn we gaan bekijken. Was ook weer erg mooi om te zien.
Viggo wilde eigenlijk het theater niet meer in, het arme mannetje was nog steeds bang.
We hebben na de show een boottochtje gemaakt op de rivier. Het water is hier kraakhelder, echt prachtig. En zo schoon dat je het gewoon kunt drinken.


En bijzonder: een American Eagle gezien!
Na de boottocht de animalshow bezocht, er waren slangen, schildpadden en een alligator (allemaal dieren die leven in Florida) te zien en er werd vanalles over de dieren verteld. Na afloop mocht je voelen aan een alligator.
Je kunt ook zwemmen in het water van de bron en dat hebben we natuurlijk gedaan. Het was wel wat koud maar als je eenmaal door was wel erg lekker verkoelend.
Resa gaf haar eigen mermaidshow:
En wilde maar wat graag er ook eentje zijn:
Viggo dan ook natuurlijk:
Rond 16.00 uur zijn we richting huis gereden. We zijn gestopt bij de Toys R Us want we hadden 
Resa beloofd dat ze nog wat mocht uitzoeken want haar stickerkaart voor het leeshuiswerk is (morgen) vol. Ze heeft dan haar hele map van Vos en Haas gedaan, echt goed van haar!
Thuis hebben de kids en Leonie een broodje gegeten, Peter een pizza. We moeten vanavond de koffers gaan inpakken want morgen gaan we weer naar huis (snik snik). We vinden het allemaal erg jammer!! We vliegen morgen aan het eind van de middag vanaf Tampa naar Atlanta. Daar hebben we een overstaptijd van 3,5 uur. Kunnen we nog wat eten en drinken en dan vliegen we eind van de avond naar Amsterdam. 
We hebben inmiddels ingecheckt en de boardingpassen zijn geprint. We zullen zon en warmte meenemen naar Nederland!
Het weer vandaag: zon en een klein buitje eind van de middag, 35 graden.


1 opmerking:

  1. Prachtig park en de mermaids zijn ook leuk om te zien. Is het nu al weer voorbij voor jullie? We zijn meer tijd kwijt aan de voorbereidingen dan dat we er zijn :(
    Neem aub echt de zo'n mee want het is echt dramatisch hier!
    Goede reis terug alvast!

    BeantwoordenVerwijderen