zaterdag 23 augustus 2014

23 augustus: Bush Gardens en lunch with Elmo and Friends

Vandaag gingen we voor de 2e keer naar Bush Gardens. Om 10.15 uur parkeren we weer voor de deur op de preferred parkeerplaats, we hebben veel plezier gehad van onze super grover season pas. Onze eerste stop is bij het Nairobi treinstation. We nemen de stoomtrein die langs de dieren in de Serengeti vlakte gaat.

We zien giraffen, zebra's, struisvogels en allerlei soorten herten. De dieren staan vlak naast de trein, er zit geen hek tussen.


Op de achtergrond de nieuwste attractie van Bush Gardens: Falcon's Fury. Je maakt in een stoeltje, met je gezicht naar beneden (!!) een duikvlucht naar beneden vanaf meer dan 100 meter hoog! Brrrr...
De attractie was deze week nog niet de hele dag in gebruik. Er stonden mensen te wachten om als testrijder mee te gaan....nogmaals: brrrrrrr!

Bij het Stanleyville treinstation stapten we uit de trein. Peter zag dat de wachttijd van de achtbaan Sheikra 5 minuten was en ging een rondje. Een hele heftige hoge achtbaan die stukken recht naar beneden gaat en door water gaat. 

Toen was het tijd voor "lunch with Elmo and Friends". 

Eerst wat eten van het buffet en een kwartiertje later kwamen Elmo, Big Bird, Koekiemonster, Bert en Ernie. De kids vonden het geweldig! (en stiekem papa en mama ook ;-))
Ze hebben gedanst, gezongen en ook veel geknuffeld met alle figuren. Het was niet druk dus ze hadden alle tijd voor de kindjes.


Na een uurtje was het feestje helaas voorbij en was het tijd om even af te koelen. Het was erg warm geworden, 36 graden maar door de volle zon voelde het nog wel warmer aan. In Bush Gardens zijn er leuke plekken voor de kids om met water te spelen. Viggo en Resa waren tot op de onderbroek nat maar dat droogt hier heel snel op in de warmte.
We gaan dan een rondje in de olifanten, het is niet druk dus we mogen na afloop blijven zitten voor nog een rondje.

En dan 2 rondjes in de Air Grover achtbaan. Deze achtbaan ging verrassend hard!

We zien dat de "A" is for Africa show met Elmo and Friends bijna begint en gaan snel het theater in. We zitten helemaal vooraan. De kids vinden ook dit weer geweldig. Na afloop gaan ze op de foto met de "sterren van de show".Na de show gaan we naar de Lori Landing, hier kun je vogels voeren met een bakje nectar (zoals in 
Avifauna) maar Resa vindt het doodeng en wil weg. Het begint inmiddels erg hard te regenen en in de verte is onweer te horen. De attracties worden gesloten en we rennen in de (warme) regen naar een restaurant om te schuilen. Het komt met bakken uit de hemel.

Na een minuut of 10 is het droog en we gaan naar de Madagaskar Live show. Het is best koud in het flink geairconditioneerde theater met onze natte kleding van de regen.
Het is een musical over de figuren van Madagaskar, leuk gedaan. 

We lopen na de show langs de apen, tijgers, olifanten, nachtdieren, enorm grote landschildpadden en dan richting de uitgang. Het is 17.30 uur als we het park uitlopen. 
We eten onderweg bij Longhorn steakhouse. Smaakte erg goed: Leonie een steak, Peter spareribs en de kids kip. 
Onderweg naar huis valt Viggo in slaap, vast dromend van Elmo & Friends...
Het weer vandaag: zon en een flinke bui van 15 minuten met onweer en 36 graden.

3 opmerkingen:

 1. Wij vonden Busch Gardens ook zo leuk, voor iedereen is er wat te doen. Jammer van die hoosbui, wij waren er gisteren en waren zeiknat. Nog veel plezier.

  Gr Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke dag in BG, even nat is fijn, maar niet met airco inderdaad. Wel leuke shows allemaal, wij zijn nog naar Iceploration geweest. Veel plezier vandaag!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat hebben jullie toch een ontzéttend leuk dingen gedaan allemaal. En veel!!! Ik ben met lezen alleen al heel erg lang bezig geweest... :-). Geniet nog gauw van alle moois en sterkte gewenst alvast voor de terugreis. Hebben jullie je winterjassen meegenomen voor als jullie weer hier zijn? Tot gauw!
  Groetjes, Astrid (UB)

  BeantwoordenVerwijderen