dinsdag 12 augustus 2014

12 augustus: Kennedy Space Center

Ï

Na Peter's hardlooprondje, ontbijtje en Resa's leeshuiswerk zijn we vertrokken naar Kennedy Space Center. Ruim een uur rijden hiervandaan en bij aankomst waren wel een paar dollartjes armer door de vele tolwegen. 

Na een bezoekje aan de Angry Birds Space Encounter hebben we de bustour gedaan. Tijdens de bustour werd een en ander uitgelegd en we reden ondermeer langs de lanceerplatforms en de "Vehicle Assembly Building" (megahoog gebouw waar de raketten worden opgebouwd voor lancering).

De bus stopte bij het Apollo/Saturn V Center waar we na een korte film het originele Control Center van de Apollomissie bezochten en konden we een enorme maanraket zien.


Een stukje maansteen kon worden aangeraakt.

Na een hapje en een drankje zijn we weer in de bus gestapt. Onderweg nog gestopt om een manatee (zeekoe) te bekijken die daar zwom. Ook nog verschillende alligators zien liggen.
We hebben na de bustour de Space Shuttle Atlantis gezien, ook erg indrukwekkend. Bijzonder dat je zo dichtbij de Space Shuttle kan staan die in de ruimte is geweest.Het was inmiddels 16.00 uur en de kids waren het zat en moe (en wij dus ook ;-) ). Bij Applebee's wat gegeten en Viggo in bedje gestopt. Resa nog even gezwommen in het zwembad en is toen ook lekker gaan slapen. Peter de auto (ehhh bus!) volgetankt voor wel, let op: 0,75 eurocent per liter!! Waarom is tanken bij ons zo belachelijk duur dan?? Hij had voor ons onderweg een doos donuts meegenomen van Krispy Kreme en die gaan we nu maar even opeten.
Het weer vandaag: warm, zonnig, 35 graden maar daar hebben we vandaag niet veel van meegekregen omdat we voornamelijk binnen waren.

1 opmerking:

 1. Hallo Resa (en Viggo, papa en mama)
  Ik lees dat jullie het heel leuk en af en toe ook spannend hebben!
  Ben stiekem wel een beetje jaloers...
  Ik lees ook dat Vos en Haas in Amerika zijn, goed zeg!!
  Vergeten jullie niet een foto te maken, van het vakantie lezen, want wie weet win je na de zomervakantie wel een prijs!!

  Veel plezier nog!
  Juf Petra

  BeantwoordenVerwijderen