dinsdag 12 juli 2016

Op weg naar Los Angeles

11 juli 2016

Om 8.00 uur worden we opgehaald door "opa" om ons naar Schiphol te brengen. We leveren onze koffers in en drinken nog een bakkie koffie bij Starbucks. Onze vlucht naar Frankfurt vertrekt om 11.15 uur maar tot onze schrik zien we bij aankomst bij de gate dat het vliegtuig vertraagd is. De vertragingstijd begint op te lopen en we beginnen 'm een beetje te knijpen: we hebben 1 uur en 40 minuten overstaptijd in Frankfurt. Bij de balie zegt men dat we het gaan redden en daar hopen we dan maar op. De vlucht naar Frankfurt verloopt uiteindelijk snel en we halen nog wat tijd in. We snellen ons door de douane en moeten nog een behoorlijk eind lopen naar gate Z62. Het boarden is dan net begonnen en wij mogen, omdat we met kinderen reizen, als eerste aan boord. Het is een luxe Boeing 747 van Lufthansa met zelfs mogelijkheid tot het opladen van telefoon, laptop etc. En er zijn 2 camera's op het vliegtuig waarmee je voor en onder het vliegtuig kan meekijken, heel cool! We hebben prima plaatsen.
De vlucht verloopt heel rustig, geen turbulentie. Het eten is alleen niet echt lekker maar gelukkig hebben we voor de kids broodjes meegenomen.

We kijken filmpjes, doen spelletjes, er wordt gekleurd en de kids slapen ook nog een paar uurtjes.
Na 11 uur vliegen zien we Los Angeles onder ons liggen.

Bij de immigrations zijn we eigenlijk gelijk aan de beurt en krijgen we -na de bekende vragen: wat kom je hier doen? Wanneer ga je weer weg?- de stempels in onze paspoorten en mogen we de VS in. De koffers draaien al op de band en na een laatste check van de koffers (heb je geen etenswaren mee?) kunnen we het vliegveld af. We nemen de shuttlebus naar het autohuurbedrijf. Het is daar helaas erg druk en moeten even wachten voordat we aan de beurt zijn. We mogen dan kiezen uit de rijen met "fullsize" auto's. Er staan ook minivans tussen en de kids kiezen voor een lichtgrijze Dodge. In 10 minuten zijn we in het hotel. We checken in, zetten de spullen in de kamer en besluiten toch nog maar wat te gaan eten. Viggo heeft een Mc Donald's gezien in de straat en we rijden daar naartoe.
Het is 20.00 uur als we weer terug zijn in het hotel. De man met de hamer is ook inmiddels langsgekomen en we vallen allemaal als een blok in slaap. Heerlijke bedden!

3 opmerkingen:

 1. Reis achter de rug, nu lekker genieten! Heel veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Even stressen aan het begin, maar alles is toch goed gekomen.
  Nu lekker vakantie vieren.
  Have fun!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat lekker jullie vakantie is begonnen, ik ken jullie verder niet, maar lees graag reisverslagen en lees gezellig mee met jullie avonturen! Allemaal goed verlopen de eerste dag! Wel een lange zit he, maar ja dat moet je er nou eenmaal voor over hebben.
  Leuk hoor Los Angeles, veel plezier op jullie.vakantie!πŸ‡ΊπŸ‡ΈπŸ‡ΊπŸ‡ΈπŸŒ΄πŸŒ΄☀️☀️

  BeantwoordenVerwijderen