dinsdag 19 juli 2016

Een heeeeele lange reisdag naar Oahu, Hawaii

18 juli 2016

Vanmorgen ging om 4.15 uur de wekker. Aankleden, koffers in de auto, huurauto wegbrengen...tot zover ging het allemaal voorspoedig...
Onze vlucht zou om 8.00 uur vertrekken, we zaten er klaar voor. Maar 8.00 uur werd 10.00 uur en toen 14.00 uur en toen 15.00 uur en toen 17.30 uur....
We begrepen dat er een onderdeel van het vliegtuig vervangen moest worden en dat onderdeel moest ingevlogen worden want was blijkbaar niet op LAX op voorraad. 
We hadden het vliegveld inmiddels wel gezien en we hebben 2x mealvouchers geclaimd bij de klantenbalie. De kids deden het verder heel goed, ze vermaakten zich met de IPad en kleurboeken. Uiteindelijk zaten we dan om 17.30 uur in het vliegtuig en toen duurde het nog tot 21.00 uur voordat we opstegen.
De piloot vertelde dat er problemen waren met het registreren van de nieuwe crew (ivm arbeidstijden moest er weer een nieuwe crew komen) die aan boord was gekomen. De vorige crew was al aangemeld, toen is het vliegtuig naar de hangar gebracht voor reparatie en blijkbaar kon de crew niet meer gewijzigd worden in het systeem (computer says no....?!). Dit probleem hadden ze nog niet eerder meegemaakt bij United. Uiteindelijk heeft onze vlucht een nieuw vluchtnummer gekregen maar het duurde lang voordat dit allemaal administratief rond was. Om 21.00 uur konden we eindelijk weg: 13 uur later!!
Om 22.45 uur plaatselijke tijd (het is hier 3 uur vroeger) zijn we uiteindelijk veilig op Honolulu Airport geland.
Ik heb met de kids een taxi genomen naar het hotel zodat zij alvast naar hun bedjes kunnen. Peter haalt de bagage op (hoewel...de bagageband stopte ermee....hoe kan het ook anders op zo'n dag..) en haalt de huurauto op. 
Wat een dag...! Volgend jaar maar een huisje op de Veluwe denk ik? :-)

3 opmerkingen:

  1. Wat een dag. Super dat de kids zich dan alsnog vermaakt hebben. Maar kan me voorstellen dat die taxi meer dan welkom was. Slapen en deze dag maar snel vergeten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een ellende. Wel een claim indienen bij United want je hebt recht op een flinke vergoeding. In ieder geval ben ik wel benieuwd wat jullie van Hawaii vinden. Lijkt me erg mooi. Ik lees in ieder geval nog mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een tegenslag zeg! Zonde ook van de vakantiedag, maar niks aan te doen, ik zou een schadevergoeding vragen, heb je vast recht op. Maar jullie zijn. U wel op Hawaii, enjoy!

    BeantwoordenVerwijderen