donderdag 14 juli 2016

Disneyland Park California

14 juli 2016

OK....Het was even een drempel om overheen te stappen: sportschoenen onder een korte broek....(someone call the fashionpolice!?). Maar aan het eind van deze lange dag in Disney slenteren begrijp ik al die Amerikanen wel!
Anyway...we ontbijten bij Denny's en treffen wel een hele slome serveerster (jammer meid, weinig tip dan..). Maar het ontbijt smaakt verder goed en onze magen zijn goed gevuld voor onze dag in Disney. Om 9.30 uur staan we in het park. We huren een buggy voor Viggo want Peter heeft geen zin in blauwe schouders aan het eind van de dag. Het is al lekker druk in het park. We lopen door Mainstreet en gaan op zoek naar het kasteel om een foto te maken. Een klein kasteeltje, in vergelijking met de kastelen van Disneyland Parijs en Florida.

We lopen verder naar Fantasyland en doen een boottochtje en draaien onszelf misselijk in de theekopjes.
Dan lopen we naar de "It's a small world". Het is binnen heerlijk koel, de temperatuur loopt inmiddels aardig op.
Mickey's toontown is als volgende aan de beurt. We halen eerst een fastpass voor Roger Rabbit's Car Toon Spin.
We bekijken de huizen van Mickey en Minnie Mouse en de kids gaan met ze op de foto.
We gebruiken onze fastpass voor de Roger Rabbit's Car Toon Spin. Maar helaas is deze attractie weer eens geen succes voor onze kids: te donker, te veel herrie en zitten we weer met 2 bange muisjes in een autootje.
Peter en Resa gaan daarna samen in een kinderachtbaan.
We gaan dan even ergens in de schaduw uitrusten, we voelen de beentjes wel (voeten niet: leve de sportschoenen!).
Dan lopen we naar Tomorrowland en halen eerst een fastpass voor Buzz Lightyear. En we gaan rijden met een auto bij Autopia. Met de fastpass zitten we weer snel in de Buzz Lightyear.
Dan is het tijd om een plekje te gaan zoeken in Mainstreet voor de parade. We wachten in de warme zon (geen schaduwplekje meer vrij) maar het is het wachten waard. De parade is erg mooi met veel kleur en dansers, op en top Disney.
We besluiten om te gaan eten in Downtown Disney. Het plan is te gaan eten bij het Rainforest Cafe maar dat plan hebben meer mensen: een wachttijd van 3 kwartier voor een tafeltje. Onze magen hebben nu eten nodig dus het wordt pizza en pasta bij een ander tentje. We lopen dan weer terug naar het park en gaan kijken bij een Amerikaanse College bigband. Ze spelen fantastisch, het swingt erop los.
Resa spot dan Pluto en ze gaan natuurlijk nog even op de foto.
Om 20.50 uur begint de avondparade en we zien dat er al veel mensen langs de kant zitten. We vinden -met moeite- ook nog ergens een plekje, vlakbij het kasteel. De avondparade is prachtig: al die lichtjes!
Na de parade blijven we staan voor het vuurwerk. Maar helaas krijgen we dan de mededeling dat het vuurwerk die avond niet doorgaat vanwege onvoorziene omstandigheden, heel erg jammer!
We lopen terug naar ons hotel, het is inmiddels al 22.30 uur geweest en bij Viggo gaat het lichtje uit....


3 opmerkingen:

 1. Kan best hoor die schoenen, kan jou het schelen!
  Stralende kinderen, heerlijk om te zien!
  Valt niet mee opblijven tot 22:30 ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou die sportschoenen hebben het nut wel bewezen. Wat een mooie lange dag hadden jullie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Soms moet je voor het gemak gaan, niemand kent je daar!
  Leuke dag! Jammer van het vuurwerk, wel altijd lange dagen in Disney, maar wel,heel,leuk!

  BeantwoordenVerwijderen