dinsdag 19 juli 2016

Rondje Northshore

19 juli 2016

We hebben allemaal als een blok geslapen na ons vliegtuigavontuur van de dag daarvoor.
We staan rustig op. Ik dien via de website van United ook nog even een klacht in en vraag om compensatie voor de enorme vertraging. Dit was ons ook geadviseerd door de crew om te doen.
We ontbijten bij de IHop naast het hotel. Dan pakken we de auto en gaan op weg, de drukte van Honolulu uit. We rijden vandaag een route richting de noordkant van Oahu.
Onze eerste stop is bij Nu'uanu Pali Lookout. Hier hebben we een mooi uitzicht.
We rijden weer verder. Het eiland is echt prachtig, zo groen!
Onze volgende stop is de Byodo-In Temple. Een boedistische tempel in een prachtige omgeving. We kijken rond in en bij de tempel.
Rondom de tempel zijn begraafplaatsen, enorme grasvelden met gedenkplaten en bloemen erop, ook heel bijzonder om te zien.
Onze volgende stop is bij Kualoa Regional Park/Chinaman's Hat. Even met de voetjes in de zee, het water voelt heerlijk warm aan. Er staat hier wel een enorme stroming. Zwemmen zal hier wel gevaarlijk zijn.
We rijden langs strandjes, plaatsjes en mooie huizen aan het strand. Het ziet er allemaal heel relaxed uit  en we fantaseren erover hoe het zou zijn hier te wonen.
Onze magen knorren inmiddels behoorlijk en in Kahuku stoppen we bij een terrein met foodtrucks. De knoflookgarnalen zijn hier enorm beroemd. Peter gaat voor de garnalen. Knoflook zit er zonder twijfel in...pffff... Maar ze smaken heerlijk. De kids gaan voor een crêpe met nutella en ik voor een gezond broodje.
We hebben nu wel zin om te gaan zwemmen en stoppen bij Waimea Bay Beach Park. In de winter zijn de golven hier meters hoog en worden er grote, beroemde QuickSilver surfwedstrijden gehouden. De golven zijn nu niet hoog maar de zee trekt wel heel erg. Resa en ik hebben samen veel lol in de zee.
Eind van de middag rijden we in een uurtje weer terug naar ons hotel in Honolulu. Onderweg halen we broodjes op bij Subway en we eten de broodjes op onze hotelkamer op. De kids en ik zijn enorm moe en gaan om 20.30 uur slapen. Peter rijdt nog langs het autoverhuurbedrijf om te kijken of hij de auto om kan ruilen. Hij heeft spijt van zijn keuze die hij met zijn vermoeide hoofd maandag had gemaakt.
We logeren in het Aqua Palms hotel in Honolulu. Het hotel is vlakbij het strand van Waikiki, naar dit strand zullen we van de week zeker ook nog gaan. Prima hotel, ook weer fijne bedden. De kamer is niet zo groot als de andere hotelkamers die we hebben gehad maar dat geeft niet. Wat deze kamer wel heeft: een PlayStation en je kunt in de lobby van het hotel spellen halen. Vinden de kids helemaal leuk natuurlijk.

1 opmerking: