zaterdag 16 juli 2016

Fietsen van Santa Monica naar Venice Beach

16 juli 2016

Good morning Mr Trump!
We zijn weer wat later wakker allemaal vanmorgen. We gaan ontbijten hier in het hotel, ook bij dit hotel is het ontbijt inbegrepen. Het ontbijtbuffet is prima verzorgd, veel keuze. Het hotel is verder ook prima, we hebben een erg ruime kamer met een apart zitgedeelte met een bank en klein keukentje. Ook hier weer fijne bedden. 
Rond 10.00 uur vertrekken we richting Santa Monica. We maken onderweg kennis met de enorme verkeersdrukte hier rondom LA. Ondanks de 6 rijbanen is het druk en filerijden.
We parkeren de auto in de parkeergarage vlakbij Santa Monica Beach Bicycle Rentals. We huren 3 fietsen en een fietskar waar Viggo in kan zitten. We fietsen richting de pier waar we op het fietspad langs het strand kunnen fietsen. 
We stoppen eerst bij het bekende Muscle Beach. Er lopen behoorlijk gespierde, afgetrainde types rond.
We fietsen verder richting Venice. Onderweg kijken we onze ogen uit: aparte fietsen, driewielers, fietsers met gettoblasters, rolschaatsers, mensen op skateboards, bijzondere huizen langs de weg, maar ook veel zwervers....
We fietsen langs de Venice Boardwalk, een straat met tentjes waar je medicinale wiet kunt kopen (Yeah...right..), veel tattooshops en andere vage tentjes en bijbehorende vage types. Het doet me denken aan de mindere kant van Amsterdam. We stoppen voor een ijsje (ik neem een bevroren banaan met chocolade).
We fietsen door tot de pier van Venice en keren dan weer om om terug te fietsen naar Santa Monica.
Onderweg stoppen we om graffitiartiesten aan het werk te zien.
En we bewonderen de skateboardkunsten van een paar jongens.
We besluiten om even lekker naar het strand te gaan. We kopen wat strandspeeltjes en aan de noordkant van de pier strijken we neer op het strand. Er wordt natuurlijk weer gezwommen in de hoge golven.
En ik...voel me een klein beetje Pamela Anderson (met mijn pondjes teveel op de verkeerde plekken :-) Baywatch is tenslotte hier in Santa Monica opgenomen.
We genieten van de zon en het fijne briesje dat er staat.
Resa wordt nog gevraagd op de foto te gaan met een familie die naast ons zit. Want ze vinden haar een "beautiful girl". Dat wil ze wel.
Eind van de middag stappen we weer op de fiets en fietsen terug naar de fietsverhuur. De eigenaar (aardige vent, is een Hollander die hier al 30 jaar woont) raadt ons een restaurant in de buurt aan. Het restaurant is in een mooie winkelstraat. 
Peter en ik gaan voor de hamburgers, ze zijn erg lekker. We nemen als toetje: zelf smores maken, hoe leuk is dat!
Na het eten lopen we door de winkelstraat. Peter en Resa kopen allebei een basebalpet van de LA Dodgers met daarop hun naam geborduurd.
En we kijken bij de straatartiesten die echt leuke shows neerzetten.
Het is intussen al best laat geworden en we zoeken de auto weer op en rijden terug naar ons hotel.

4 opmerkingen:

 1. Wat denkt Resa als ze naar Trump kijkt? Kinderen spreken de waarheid....
  Wat een geweldige dag zeg, dat fietsen lijkt me super en strand ziet er ook geweldig uit!
  Beetje jaloers, maar wij mogen over 6 dgn. Veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lekker relaxed dagje strand. Bevroren banaan ,dat heb ik nog niet eerder gezien.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo leuk dat fietsen langs het strand, hebben wij vorig jaar ook gedaan.
  En dat verkeer rond LA is echt verschrikkelijk.
  Have fun!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke dag en goed idee om fietsten te huren! Zo zie je de omgeving eens van een andere kant! Lekker ijsje eten en heerlijk uit eten, als dat geen vakantie is! Geniet lekker verder!

  BeantwoordenVerwijderen