zondag 17 juli 2016

Hollywood en Beverly Hills

17 juli 2016
Om 6.30 uur schrikken we wakker van mijn telefoon. Burgernet...ja hallo zeg, ik zit in LA! Helaas kunnen we daarna niet meer in slaap komen. We doen rustig aan en ontbijten wat later.
We gaan dan op weg naar het Griffith Observatory. Dat is een observatorium/sterrenwacht waar je een mooi uitzicht hebt over de stad en je het Hollywoodsign kunt zien. Het is weer erg druk op de weg maar na een uurtje rijden parkeren we de auto bij het observatorium. We moeten nog een aardig stukje omhoog lopen. En het is heet!
En daar is 't 'ie hoor...
Wat een enorme stad is LA! En wat een smog! Uche uche...
We kijken ook nog even binnen in het observatory. Dan lopen we weer terug naar de auto en rijden richting "The Walk of Fame". Wat een volk hier op de been! We banen ons een weg door de mensenmassa en maken wat foto's van de beroemde sterren.
Bij het Chinese theater kijken we rond bij de tegels met voet/handafdrukken van de filmsterren.
We zijn de mensenmassa inmiddels wel zat en lopen terug richting parkeergarage. We zien dan dat je ook hier een mooi uitzicht hebt op het Hollywoodsign. We maken snel nog een foto en rijden dan weer verder.
We rijden een rondje door de sjieke winkelstraat: Rodeo Drive. De meest dure auto's zien we hier rijden en luxe, dure kledingwinkels. LA heeft echt 2 kanten: de bedelaars en zwervers langs de weg en maar ook enorme luxe en rijkdom.
We rijden dan nog een klein stukje door Beverly Hills. Heel herkenbaar: de huizen, de straten...net als in films en series als Beverly Hills 90210.
Het is inmiddels 17.00 uur en rijden terug naar ons hotel. Viggo zeurt al 2 dagen aan ons hoofd dat hij wil eten bij Mc Donald's dus dat doen we maar weer een keertje.
In het hotel pakken we de koffers alvast in en gaan vroeg slapen. Morgenochtend vroeg vliegen we naar Oahu, Hawaii!

5 opmerkingen:

 1. Vermoeiende dag in LA en buiten het Hollywood teken, niet echt bijzonder, had ik al eerder gehoord. Maar...vandaag op naar Hawaii, jippie! Goede vlucht en heel veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er uit als een heerlijk vakantie dag. Leuk om mee te lezen. Goede reis naar Hawaii.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk he Hollywood om gezien te hebben, wij vonden het dat in ieder geval wel, maar inderdaad grote contrasten met arm en rijk!
  Zo gaaf zeg naar Hawaii, have fun!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een geweldige reis maken jullie! En nu naar Hawaii wauw! Goede reis en ik ben heel benieuwd naar jullie verdere verhalen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo weer even een paar dagen bijgelezen. Maar jullie hebben weer mooie dagen gehad zeg! Echt genieten... Heerlijk. En dan straks naar Hawaii gaaf!!! Ik blijf jullie zeker volgen :-)

  BeantwoordenVerwijderen