vrijdag 31 juli 2015

Afscheid van Costa Rica: de terugreis

30 juli 2015
We staan rustig op, de kids slapen lekker uit. We ontbijten en lopen dan de schitterende tuin van hotel Buena Vista in. De kids spelen in het speeltuintje en we lopen nog een keer de coffeetrail.
De tuinman plukt vruchten (naam ben ik even kwijt) voor ons van een boom en laat ze proeven. Ze zijn best lekker zoet!
We krijgen geen genoeg van het mooie uitzicht vanaf het hotel op San Jose. In de verte zie je zelfs het vliegveld liggen. 's Avonds kun je ook mooi de lichtjes zien.
De ober, Luis, maakt de kids flink aan het lachen met zijn grapjes. Ook de eigenaar van het hotel komt een praatje met ons maken hoe ons verblijf is geweest. 
Om 12.00 uur worden we met een busje van het hotel (met grappige ober Luis als chauffeur, kids vinden het geweldig) naar het vliegveld gebracht. Peter gaat eerst dollars pinnen want we moeten 29 dollar vertrekbelasting betaling (kassa rinkel!). Eerst betalen we de vertrekbelasting en gaan dan inchecken en de tassen afgeven. Online inchecken lukte gisteren niet omdat we eerst een vlucht met Copa Airlines hebben. Maar het inchecken aan de balie gaat gelukkig snel.
We maken onze laatste colonnes op aan eten op de foodcourt en om 15.30 uur vertrekt onze vlucht met Copa Airlines naar Panama.
Het opstijgen was erg pittig, veel luchtzakken, gehobbel, gewiebel. Nog nooit zo erg meegemaakt, brrr!
De vlucht duurt gelukkig niet lang, een uurtje later landen we op het vliegveld van Panama.
Het vliegtuig van KLM staat klaar en na nog een securitycheck kunnen we boarden. Peter zit tussen de kids in en ik aan de andere kant van het gangpad. Ik heb geluk, er zit niemand naast mij dus lekker wat extra ruimte. We vermaken ons met het kijken van films op onze eigen entertainmentsysteem. Het is een prettige, rustige vlucht. De kids vallen ook nog in slaap en zelf slaap ik ook nog even.
We landen een half uur te vroeg en het vliegtuig kan nog niet aan de gate omdat er nog een ander vliegtuig staat. Uiteindelijk krijgen we een andere gate toegewezen. 
Bij de paspoortcontrole staat een aardige rij maar de tassen liggen gelukkig al op de bagageband te draaien. De taxi staat ons al op te wachten (opa en oma zijn een paar dagen weg dus kunnen ons niet ophalen).
En nu zijn we weer thuis.........
We kijken terug op een droomvakantie in Costa Rica! We hebben fantastische dingen gezien, gedaan en meegemaakt.
Het weer was heel erg goed, we hebben heel weinig regen gehad, ondanks dat het regenseizoen is in Costa Rica.
We raden Costa Rica van harte aan als vakantieland, zeker ook met (kleine) kinderen. Je moet er alleen wel rekening mee houden dat het prijsniveau in Costa Rica niet te vergelijken is met AziĆ«. Prijzen zijn wel vergelijkbaar met onze prijzen (en soms ook duurder). Alleen een tank benzine is een stuk goedkoper dan hier. 
De reis was heel goed verzorgd door Travelnauts waar we geboekt hadden, een aanrader als je met je gezin een verre reis wilt maken.
Binnenkort een fotoalbum maken van een selectie de ruim 700 foto's die we gemaakt hebben, en lekker nagenieten van alles!

COSTA RICA! PURA VIDA!3 opmerkingen:

 1. Pracht reis! Kunnen jullie nog fijn aan terug denken. Met veel plezier je blog gelezen. En, volgend jaar? Weer Florida?
  Er zijn zoveel mooie plaatsen op deze aardbol,moeilijk kiezen en gelukkig kunnen we kiezen, toch?
  See you on FB, gr Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super leuk om jullie te hebben mogen volgen! Welkom terug!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Welkom thuis. Jullie kunnen terugkijken op een prachtige reis en ik vond het leuk om jullie verslag te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen