dinsdag 14 juli 2015

Zwemmen, bijkomen van de vliegreis en eerste tropische bui

14 juli 2015
We hadden een onrustige eerste nacht gehad, we zijn allemaal wel een paar keer wakker geweest. Het is toch even wennen zo'n andere tijdzone. Viggo was om 3.00 uur wel klaar met slapen en we hebben uiteindelijk allemaal niet veel meer geslapen na die tijd. Om 5.30 uur zijn we er maar uit gegaan en hebben we op ons balkon de lichtjes van San Jose bewonderd en het uiteindelijk licht zien worden. Lekker even onder de douche en om 6.30 uur zijn we naar het restaurant gegaan om te ontbijten.
We kregen heerlijk vers fruit bij ons ontbijt.
Ondanks dat we hier nog in de stad zijn is het hier al zo enorm groen en hoor je vogeltjes fluiten. We hebben vanmorgen al een eekhoorn zien scharrelen in de bomen voor ons balkon en zagen kolibries vliegen en en andere mooie gekleurde vogels en vlinders. Dit belooft wat als we straks de stad uit zijn.
De temperatuur is heerlijk hier, niet te warm en ook niet die vochtigheid zoals je soms in Aziƫ kunt hebben.
Na het ontbijt zijn we de coffee trail gaan lopen hier op het terrein van het hotel. We zagen, buiten de vogels en vlinders, koffieplanten maar ook bananenbomen met trossen bananen eraan.
Toen werd het wel tijd om te gaan zwemmen. Het water van het zwembad was wel fris maar Resa en Viggo hadden daar niet echt last van. Doe mij maar wat warmer water!
Het andere Nederlandse gezin kwam ook zwemmen en we hebben gezellig met elkaar gekletst en wat gegeten. Inmiddels hoorden we in de verte het onweer al aankomen en hadden we 's middags onze eerste tropische bui te pakken. Wat een regen kwam er naar beneden, alsof de douche aan stond! Ook een paar flinke klappen onweer erbij. We hebben dan ook even lekker gerelaxed op onze kamer en de kinderen deden spelletjes. Na een uurtje was het weer droog en kwam de zon weer door. De kids wilden weer zwemmen natuurlijk. Na een korte en koude plons werd het tijd om te douchen en te eten in het restaurant want morgen worden we vroeg: 5.30 uur!! opgehaald. We reizen dan met bus en boot naar Tortuguero, regenwoud aan de Caribische Zee. Terwijl ik dit blog schrijf (19.00 uur) ligt de rest al te pitten! Voor mij dus ook de hoogste tijd om te gaan slapen. Morgen weer verder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten