vrijdag 24 juli 2015

Canopytour en op weg naar Monteverde

24 juli 2015
Peter en Resa staan vroeg op vanmorgen. Om 7.20 uur moeten ze bij Ecoglide zijn, ze gaan vandaag een canopytour doen. Ze gaan op een soort van tokkelbanen van boom naar boom zweven, op de vulkaan Arenal: hoe gaaf is dat! Ze krijgen een gordel aan en worden daaraan vast gezekerd. Ze zweven van plateau naar plateau, in totaal zijn het 13 ziplines. En aan het eind is de Tarzanswing. Als een echte Tarzan zwaaien en schommelen. Resa slaat de Tarzanswing over, die vindt ze toch te eng. Maar de canopytour vond ze helemaal te gek! 
Peter heeft gefilmd en foto's gemaakt met een GoPro camera op zijn helm.
Als Peter en Resa terug zijn pakken we de spullen in en gaan op weg naar onze volgende bestemming, Monteverde. We moeten langs het meer van Arenal via een lange slingerweg.
We blijven ons verbazen over het enorme groene landschap en de dichte begroeing hier in Costa Rica. 
Het landschap heeft soms wel wat weg van de Alpen, zelfs de huizen!
Onderweg stoppen we bij een Duitse bakkerij om wat te eten en te drinken. Viggo voelde zich in de auto niet lekker (vast van de vele bochten) maar na wat eten en drinken gaat het weer beter met hem. Resa gaat facetimen met haar vriendinnetje in Nederland.
We rijden verder via een kronkelende weg de bergen in.
En dan moeten we nog 35 kilometer over een onverharde weg. We stuiteren de onverharde weg over en Peter is inmiddels een meester geworden in het ontwijken van gaten en grote stenen. Onze ingewanden zijn flink door elkaar geschud. De kids kijken SpongeBob op de achterbank en lijken er niet zo'n last van te hebben.
Om 15.30 uur arriveren we bij de Selva Verde Lodge. De lodge ligt in het nevelwoud. Het is hier een stuk kouder en er staat ook best veel wind. Ik doe snel een lange broek en vest aan. Het andere Nederlandse gezin was hier gisteren al aangekomen en we zien ze al zitten bij hun huisje.
We kletsen gezellig even bij en de kinderen gaan lekker met elkaar spelen.
Ons huisje is ook weer erg ruim. De kids slapen in een stapelbed.
Het is onze laatste avond met het andere Nederlandse gezin. Morgen gaan zij weer weg en scheiden onze (reis)wegen. We besluiten met elkaar te gaan eten in het restaurant van de lodge.
Het eten smaakt goed en het is erg gezellig. De kids vermaken zich ook prima met een spelletje Uno. Om 20.30 uur gaan we naar ons huisje, lekker slapen want we zijn best moe alllemaal.


2 opmerkingen:

  1. Echt heel stoer van Resa (en van Peter ;)) ! Wat leuk dat jullie telkens het zelfde NL gezin tegen komen, ook leuk voor de kids! Heel veel plezier weer vandaag!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk hoor vader en dochter op avontuur. Erg leuk om mee te lezen en te zien welke activiteiten jullie ondernemen en de verblijfplaatsen. Veel plezier.

    BeantwoordenVerwijderen