zaterdag 18 juli 2015

Luiaardopvang en relaxen aan het zwembad

18 juli 2015
Rond 7.00 uur zijn we wakker. We douchen en gaan ontbijten in het restaurant. Ik maak eerst nog even een foto van het uitzicht vanaf ons balkon.
We zitten in een mooi hotel, aan het strand van Puerto Viejo de Limon. Onze kamer is enorm groot, we hebben 2 grote slaapkamers met 3 tweepersoonsbedden. En nu wel lekker een airco. Na het ontbijt vertrekken we naar de luiaardopvang, ongeveer 25 minuten rijden met de auto.
We krijgen een rondleiding, er wordt vanalles verteld over de luiaards die hier zijn opgevangen. Het zijn baby's die geen moeder meer hebben en niet kunnen overleven in het wild maar ook luiaards die aangereden zijn of gewond zijn geraakt. Ze zijn zo schattig om te zien.
Na de tour maken we een prachtig kanotochtje.
Het is ook hier weer zo mooi!
We horen een hoop lawaai en gebrul: een grote groep brulapen zit in de bomen vlakbij ons. Wat gaaf om te zien!
Na het kanotochtje gaan we weer naar het hotel, tijd om te gaan zwemmen.
Ik loop ook nog even het strand op om een paar foto's te maken. De zee is hier ook weer erg wild maar dat weerhoudt men er niet van toch te gaan surfen en zwemmen (voor ons te gevaarlijk).
De sfeer hier in het plaatsje is aangenaam. Er hangt een gemoedelijk backpackers/hippiesfeertje.
Eind van de middag douchen we en rijden naar het centrum van het plaatsje. Je kunt het eventueel ook lopen maar langs de kant van de weg lopen (er zijn geen stoepen) in het donker vinden we niet zo'n fijn idee. We vinden een leuk restaurantje en het eten smaakt prima.
In de straat met eettentjes staan kraampjes waar ze sieraden en andere hebbedingetjes verkopen. Resa en ik kopen allebei een enkelbandje en Resa laat een touwtje in haar haar vlechten door een lieve Tica.
Er staan ook stalletjes waar ze stokje met vlees verkopen. Het ruikt in ieder geval erg lekker. Peter heeft er wel zin in en neemt er twee (hopelijk krijgt hij vannacht er geen spijt van).
Om 20.30 uur zijn we weer in het hotel en gaan we lekker slapen.


1 opmerking:

  1. Geweldig dag! Ik zou niets nemen bij die kraampjes, hopelijk heeft ie geen spijt......
    Jullie zitten daar weer prachtig, weer erg benieuwd naar jullie volgende dag!

    BeantwoordenVerwijderen