zaterdag 25 juli 2015

Dagje adrealine: hanging bridges en de meiden doen een canopytour

25 juli 2015
We staan vanmorgen om 8.00 uur op. Snel even douchen en aankleden en dan ontbijten. Na het ontbijt rijden we naar Selvatura Park. We gaan door het nevelwoud een wandeling maken over de hanging bridges. Het zijn er 8 in totaal en de route is 3 km. Het regent en waait enorm hier, het heet niet voor niks het nevelwoud. We halen onze poncho's uit de verpakkingen, deze hebben we nog niet nodig gehad hier.
Het is hier ook weer erg mooi, zo groen en dicht begroeid.
Ik vind de bruggen maar niks, te wiebelig, te hoog en je kijkt zo door de bodem heen, brrrrr...!
Na 3 bruggen te hebben gelopen besluit ik terug te gaan, ik vind het niet leuk. Viggo gaat met mij mee terug naar het beginpunt. Peter en Resa lopen de rest van de route.
Ze vinden het een mooie route maar de bruggen werden steeds spannender dus ik ben blij dat ik niet verder ben gegaan.
Om 12.30 uur zijn we weer bij ons huisje. Resa en ik kleden ons om want we gaan naar de volgende adrealinekick: we gaan een canopytour doen. De canopytour start bij onze lodge.
We zijn met een groepje Amerikanen, Nederlanders en een Spaanse dame. Ik vind het echt heel spannend maar besluit het toch te doen: dit is mijn kans, wanneer kom ik weer in Costa Rica?
We lopen de berg op met onze 4 gidsen. We starten met de Tarzanswing (schommelen boven een afgrond van tig meter diep) maar die slaan Resa en ik even over. 
We doen in totaal 10 ziplines. De langste is 800 meter. Het is echt heel gaaf om te doen!!
Alleen het wachten op de plateaus op 45 meter hoogte vind ik echt vreselijk! Het waait flink dus de bomen waar de plateaus op staan bewegen behoorlijk. Ik dacht toen wel: wat doe ik hier?? Is dit leuk??
Maar ben wel echt blij dat ik het gedaan heb, wat een adrealinekick!
Je bent ook wel de hele tijd gezekerd, ze laten je nergens even "los" staan. Maar toch is het best spannend als je last hebt van hoogtevrees.
Resa ging samen met een gids en was totaal niet bang, ze vond het weer helemaal gaaf!
De laatste 2 ziplines gingen boven onze lodge langs. Peter stond beneden klaar om foto's te maken en zag ons voorbij suizen. Hier zie je Resa voorbij gaan op de rug van de gids.
Om 16.30 uur zijn we weer veilig beneden. We drinken wat en gaan dan eten in het restaurant, douchen en op tijd naar bed.
Peter heeft vanmiddag nog een goudhaasje gespot en een kolibrie gefotografeerd. Er vliegen hier veel kolibries rond, mooie blauwe en groene. Maar ze zijn lastig op de foto te krijgen, ze zijn zo snel.1 opmerking:

  1. Wat een geweldige dingen doen jullie. Resa stoer hoor! Liefs en dikke kus

    BeantwoordenVerwijderen