maandag 20 juli 2015

Cahuita Nationaal Park

19 juli 2015
We hebben een onrustige nacht achter de rug. Om 12 uur werd er opeens op onze kamerdeur geklopt. De beveiligster van het hotel stond voor de deur en ratelde iets in het Spaans. We begrepen haar natuurlijk niet maar ze bleef maar doorgaan en wijzen naar de receptie. De buurman stond inmiddels ook buiten en gelukkig sprak hij wel Engels. Het bleek dat er een man van het vliegveld stond met koffers die voor ons zouden zijn? We vertelden dat we onze koffers al hadden en gingen weer slapen. Vast een verkeerde kamer. Het duurde even voordat ik weer in slaap was.
Na het ontbijt hadden we met het andere Nederlandse gezin afgesproken naar Cahuita Nationaal Park te gaan. We maken eerst een koffiestop (met wat lekkers) bij een bakkerij.
Rond 12.00 uur zijn we bij de ingang van het park. Een lokale gids sprak ons aan of we een rondleiding wilden. We hadden al besloten om een gids te nemen want zij zien gewoon veel meer dan wij. We hebben een rondleiding van 2 uur en de gids laat ons veel dieren zien.
We zien brulapen, kapucijnapen, een stuk of zes luiaards hoog in de bomen, een slang, een wasbeertje, leguanen, basilieken, schildpadden, giftige spinnen, mieren met blaadjes, krabben, insecten, vlinders, kikkers.
Het pad eindigt bij een rivier. Daar nemen we afscheid van de gids en we lopen langs het strand terug naar onze auto. We hebben weer enorm veel dieren gezien vandaag.
De kids zijn het wel zat inmiddels dus het is weer tijd om een lekkere duik te nemen in het zwembad. Peter loopt daarna nog even met Resa naar het strand. De stroming is weer enorm. Resa staat tot haar enkels in het water en moet moeite doen om rechtop te blijven staan.
We douchen en daarna gaan we eten in het plaatsje bij een erg hip tentje, Koki Beach. Het eten smaakt erg goed.
Om 20.30 uur zijn we weer thuis en kruipen we onze bedjes in. Morgen een reisdag.

Pap en mam: door de trage internetverbinding hier is Facetimen met jullie niet mogelijk helaas :-(
We kijken in het volgende hotel hoe de verbinding daar is. 


1 opmerking:

  1. Wat leuk dat jullie zoveel dieren zien, maar die spinnen, getver, doodeng, daar ben ik echt heel bang voor!
    Dat die zee zo ruig is, mooi om te zien, maar niet om in tee zwemmen inderdaad. Vinden de kids het ook nog steeds leuk?
    Veel plezier weer vandaag!

    BeantwoordenVerwijderen