dinsdag 14 juli 2015

Reisdag naar Costa Rica

13 juli 2015
Om 9.30 uur stond "oma zere arm" voor de deur om ons weg te brengen naar Schiphol.
We hadden al ingecheckt dus we moesten alleen nog onze bagage af te geven. Voor het eerst de automaten gebruikt die de bagage labelt, dat werkte prima. Na de securitycheck en bodyscan hebben we op Schiphol nog wat gegeten en gedronken en om 12.15 begon het boarden. Rond 13.00 uur gingen we de lucht in, op weg naar Panama.
Het vliegtuig zat stampvol maar de plekken waren prima en eigenlijk nog best ruim. De vlucht verliep prima, af en toe wel wat flinke turbulentie.

We vermaakten ons met films, eten en chatten met elkaar. Resa en Viggo waren erg lief en deden het super. Na 10,5 uur landden we in Panama. Het was inmiddels 0.45 uur voor ons en de kids hadden nog steeds niet geslapen. Onze overstaptijd was 2 uur.
Op het vliegveld raakten we aan de praat met een ander Nederlands gezin met kleine kinderen en heel grappig: zij hebben bij dezelfde reisorganisatie geboekt en doen bijna dezelfde route als wij, ook dezelfde hotels. 

Vanaf Panama was het nog 1 uur en 25 minuten vliegen in een klein vliegtuig. Daar ben ik echt geen fan van dus was blij dat we weer veilig op de grond stonden. Resa en Viggo waren inmiddels zo moe dat ze de hele vlucht hebben liggen slapen. Viggo sliep bij aankomst nog even door op Peter's arm. Bij de immigrations waren we gelijk aan de beurt en na ontvangst van de stempel in onze paspoorten konden we de bagage ophalen die inmiddels ook op de band lag te draaien.
Bij de uitgang stond een vertegenwoordiger van Ara Tours te wachten. Na de (wat te lange) uitleg over de vouchers konden we het taxibusje in op weg naar het hotel. De kids waren het inmiddels wel behoorlijk zat. Het inchecken ging gelukkig snel en we konden onze bedjes in. Om 21.00 uur (voor ons was het inmiddels 5.00 uur) gingen eindelijk onze luikjes dicht. Eindelijk zijn we in Costa Rica!

2 opmerkingen:

  1. Knap hoor van de kids! Hopelijk konden jullie beetje uitslapen en nu begint het grote avontuur, ik zit er klaar voor!
    Veel plezier !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ben ff aan t bij lezen gegaan. Kom maar op met jullie verslagen.

    BeantwoordenVerwijderen