vrijdag 24 juli 2015

Cultour en Baldi Hotsprings

23 juli 2015
Ik ben weer vroeg wakker en sluip het huisje uit om een wandelingetje te maken. Ik zie dat de vulkaan nu goed te zien is. Wat groot en mooi om te zien!
Ik loop naar de receptie, ik wil proberen om de blog online te krijgen. De WiFi in ons huisje is te traag. Onderweg zie ik een neusbeertje scharrelen bij het restaurant.
Om 6.30 uur is de rest ook wakker. Peter maakt ook nog wat foto's.
We moeten vroeg op want vandaag hebben we de Cultour. We ontbijten en rijden dan naar Casona Rio Fortuna, ongeveer een kwartiertje van ons huisje. We worden opgewacht door een vrolijke boer, Milton. We mogen plaatsnemen in de aanhangwagen van zijn tractor en rijden (met nog een groepje Franse toeristen) door het dorp naar een schooltje. 
Daar worden we opgewacht door kinderen in feestelijke kleding. We gaan de school binnen en de kinderen laten ons twee Costericaanse dansen zien. Bij de derde dans mogen we meedoen. Resa valt meteen in de smaak bij de schoolmeisjes en willen allemaal graag met haar dansen.
Na de dansjes mogen de kinderen ons vragen stellen en andersom. Een meisje vraagt aan Resa welke kleur haar favoriet is. En Resa vraagt of ze op school ook gym hebben.
We maken nog wat foto's op het schooltje en kopen nog een paar armbandjes. Milton legt ons uit dat ze hiermee wat geld verdienen om wat extra inkomsten te hebben voor de school. Resa vindt het erg interessant allemaal en zegt dat ze het jammer vindt dat ze de meisjes niet meer zal zien. 
We rijden weer terug naar de boerderij in de kar. De vrouw van Milton (wat een lief en leuk mens) gaat met ons tortilla's maken. De kids vinden het ook erg leuk om mee te helpen.
Daarna gaan we met Milton de tuin in. Hij vertelt ons over de verschillende planten in zijn tuin.
Hij laat ons vanalles ruiken en ook suikerriet proeven.
En hij laat ons kennismaken met Costa en Rica, de ossen die de pers voor het suikerriet duwen.
Na de rondleiding door de tuin krijgen we een traditionele Costericaanse lunch met onze zelfgemaakte tortilla's. Het smaakt erg goed! Wel heel machtig met die rijst en bonen. De kids eten er natuurlijk niks van zoals verwacht.
Milton speelt op zijn gitaar en we zingen en maken muziek met elkaar. Zo gezellig! En wat een lieve, enthousiaste mensen!
Om 12.30 uur nemen we afscheid. We maken een korte stop bij een supermarkt en rijden dan naar de Baldi Hotsprings. Deze hotsprings liggen aan de voet van de vulkaan. Wat een paradijsje! Er zijn verschillende baden van koud (20 graden) tot zeer heet.
Om 17.00 uur komen we helemaal gerimpeld de baden uit. We snacken snel even wat bij de Burger King en gaan lekker op tijd naar bed. We zijn allemaal moe en loom van die warme baden.

2 opmerkingen:

  1. Wat is het daar prachtig en de Baden zien er heel aantrekkelijk uit! Kan me voorstellen dat jullie moe waren!
    Veel plezier vandaag!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat maken jullie een schitterende reis! Ik geniet met volle teugen mee!
    Heel veel plezier nog.

    BeantwoordenVerwijderen