maandag 2 november 2015

28 oktober: Valley of Fire Statepark en Fremont Street

Ook vandaag weer op tijd wakker. We zoeken een Denny's op om te gaan ontbijten. Het restaurant is al helemaal in Halloweensfeer met spinnenwebben, heksen en andere enge dingen. Na een uitgebreid ontbijt vertrekken we naar het Valley of Fire Statepark. Het is een uurtje rijden vanaf Las Vegas. Onderweg gooien we nog wat benzine in de auto zodat we straks in ieder geval niet zonder staan. Bij de ingang van het park betalen we entree en we krijgen daar een kaartje met informatie over het park. Het Valley of Fire Statepark wordt vaak gebruikt als decor in films, waaronder Star Trek.
We stoppen eerst bij de "Beehives": aparte rotsen die door wind en water zo gevormd zijn.
Dan rijden we door naar Atlatl Rock. We klimmen daar de trap op om de eeuwenoude Indianen rotstekeningen te bekijken.
We rijden verder naar White Domes. We lopen daar een trail van een uurtje. Ontzettend mooi!
Na de prachtige wandeling rijden we door naar Fire Wave. Ook hier maken we een wandeling van een uurtje en hier is het ook weer ontzettend mooi! De temperatuur is vandaag prima om te wandelen. In de zomerperiode wordt het tussen de 30 en 50 graden en is het levensgevaarlijk om hier te wandelen.
En we rijden weer verder en stoppen voor een fotomoment bij Fire Canyon/Silica Dome. Heel mooi de witte en rode rotsen bij elkaar.
We maken nog een stop bij Rainbow Vista en rijden dan richting de andere uitgang van het park.
We maken de korte wandeling naar Elephant Rock.
We hebben enorm genoten van de overweldigende natuur in dit park. Het is echt de moeite waard om dit park te bezoeken als je in Las Vegas bent. We rijden via het park weer terug naar de snelweg naar Las Vegas. In het hotel gaan we naar het casino, we kunnen tenslotte niet in Las Vegas zijn geweest zonder te gokken! We vergokken wel 1 hele dollar.
We relaxen wat op de kamer en gaan daarna een kijkje nemen in het hotel naast ons hotel, Mandalay Bay. Ook weer een enorm groot hotel. In de shoppingmall koopt Leonie nog een paar slippers. Dan rijden we nog een keer naar het Las Vegas Sign om een foto te maken in het donker. Er staat een bruidspaar met een zingende Elvis, echt grappig!
We besluiten naar Fremont Street te rijden om daar te gaan kijken en wat te gaan eten. Fremont Street is het oude Las Vegas. We kijken ook hier weer onze ogen uit. Wat een verlichting, mensen en geluid. Er is boven de straat een overkapping gemaakt van ledverlichting en daar is een lichtshow op te zien. We eten wat bij Denny's en lopen dan nog even rond over Fremont Street. Dan is het wel weer tijd om terug te gaan naar het hotel. We kletsen met de kids via FaceTime en dan gaat het lichtje uit bij ons.

1 opmerking:

  1. Wat een leuke reis en de perfecte afwisseling tussen de stad en de natuur! Mooie foto's :) Ik ga volgend jaar naar Las Vegas en wil dan ook zeker Valley of Fire bezoeken. Ziet er prachtig uit.

    BeantwoordenVerwijderen