zondag 1 november 2015

26 oktober: Hooverdam en helicoptertour over The Strip

We zijn weer vroeg wakker. We besluiten om niet voor een uitgebreid ontbijt te gaan maar halen koffie en een croissantje bij de Starbucks in het hotel. We maken nog wat foto's in en buiten het hotel. Het is echt megagroot, er passen met gemak 9 Boeings 747 in dit hotel. Dan zoeken we de auto op en gaan op weg naar de Hooverdam.
Het is ongeveer 1,5 uur rijden naar de Hooverdam en rond 9.00 uur rijden we de parkeergarage in. We moeten door een securitycheck (veiligheid voorop sinds 9/11) en kopen kaartjes voor de Damtour van 10.30 uur. Eerst kijken we een film over hoe de Hooverdam gemaakt is, best indrukwekkend hoe men in 6 jaar tijd dit enorme bouwwerk gemaakt heeft. We maken foto's op het uitzichtpunt, wat enorm hoog en groot!
Dan begint de tour. We bekijken de enorme turbines en gaan door allerlei smalle gangetjes door de Hooverdam heen. Heel indrukwekkend allemaal. Onze gids vertelt ons van alles over de bouw van de dam en ook hoe deze precies werkt.
De tour eindigt op de Hooverdam. We lopen er even overheen en besluiten dan de auto te pakken en naar de andere kant te rijden want dat is nog best ver lopen. Het is inmiddels ook best heet geworden. Aan de andere kant van de Hooverdam zijn we ineens in een andere staat, Arizona. Hier moeten eigenlijk onze horloges een uurtje vroeger want we zijn in de andere tijdzone gekomen.
We rijden naar de brug die bij de Hooverdam gebouwd is om nog wat foto's te maken van de dam. Na 9/11 mogen auto's niet meer over de Hooverdam rijden naar Arizona maar moet men over deze nieuw gebouwde brug rijden. Het uitzicht is prachtig bovenop de brug.
We rijden weer terug naar Las Vegas en maken een stop bij de Toys R Us om kadootjes voor de kids te kopen. Een megagrote speelgoedwinkel waar ook echt van alles te koop is. We kopen voor Viggo een auto van Paw Patrol en voor Resa Anna en Elsa van Frozen. Twintig minuten later staan we weer buiten, waarom lukt dit nooit met de kids erbij ? :-) We maken ook nog even een stop bij een trouwkapelletje. Er zijn er enorm veel in Las Vegas. Het trouwkapelletje waar wij stoppen ziet er schattig uit, een houten kerkje met groen erom heen. Het is in de jaren 40 gebouwd en dus naar Amerikaanse begrippen antiek. Er staat net een bruidje klaar met haar vader om de kerk binnen te gaan.
Inmiddels hebben we wel trek gekregen en we besluiten bij Chili's te gaan eten. Het is allemaal weer veel te veel maar nemen toch dat toetje!
We stoppen nog even bij de Boot Barn waar Leonie een paar echte cowboylaarzen koopt. Dan rijden we naar het hotel om ons om te kleden. We worden om 17.30 uur opgehaald bij het Excalibur hotel, naast ons hotel. Dit hotel lijkt wel een kasteel en het thema is ook ridders, kastelen etc. Ook heeft dit hotel een enorm casino.
Zoals afgesproken komt om 17.30 uur een busje ons ophalen. We halen nog wat andere mensen op bij andere hotels en rijden dan naar de helicopterairport. We moeten daar op de weegschaal (ja fijn!) en krijgen een korte veiligheidsinstructie. Dan zijn we aan de beurt om in te stappen. Peter en ik hebben geluk: wij mogen voorin! We maken een rondvlucht van ongeveer een kwartier boven Las Vegas, wat is dat een mooie ervaring! Al die lichtjes, heel bijzonder om het vanuit de lucht te zien. En het vliegen in een helicopter was een grote wens van Leonie dus zo leuk dat we dit gedaan hebben en dan ook nog boven The Strip!
Na dit mooie avontuur worden we weer teruggebracht met het busje. We laten ons afzetten bij het Bellagio hotel om de fonteinenshow te bekijken.
We lopen langs The Strip terug naar ons hotel. We facetimen nog even met de kids en gaan dan lekker slapen. Het was weer een fantastische dag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten