maandag 2 november 2015

27 oktober: van herrie in Las Vegas naar doodstil in Death Valley

We zijn weer op tijd op gestaan en rijden naar een IHop voor een stevig ontbijt. Vandaag hebben we een autorit van 2,5 uur voor de boeg naar Death Valley. De opkomende zon kleurt de bergen in de verte heel mooi rood.
Onderweg naar Death Valley hebben we prachtige uitzichten. Het is heel bijzonder dat, zodra je Las Vegas uitrijdt, je in een soort van niemandsland terecht komt. Alleen een weg en verder niks.
We passeren de staatsgrens met Californië, onze 4e staat inmiddels na Michigan, Nevada en Arizona. En dan komen we aan in Death Valley National Park. We betalen de entreekosten voor het park en gaan op weg naar onze eerste stop: Dantes View.
We zetten de auto neer bij Dantes View en lopen een stukje het pad op. Wat is het uitzicht fantastisch mooi! Het lijkt alsof je naar een schilderij staat te kijken. Het is zo enorm groot en hoog. Als je naar beneden kijkt zie je het Badwater Basin, 85 meter onder zeeniveau: het diepste en heetste plekje op aarde.
We zien ook nog een tarantula lopen.
Dan rijden we weer verder naar onze volgende stop: Zabriskie Point. Dit is ook een van de heetste plekken op aarde en ziet eruit als een duinlandschap. Het is hier ook weer ontzettend mooi.
We rijden verder naar het plaatsje Furnace Creek in Death Valley en we lunchen in een restaurantje. In dit plaatsje wordt het 's zomers 50 graden of warmer maar gelukkig is het bij ons niet zo heet. We wilden heel graag de route langs Badwater Basin rijden maar door een zware storm de week voordat wij vertrokken zijn er veel wegen in Death Valley verwoest en dus afgesloten. We besluiten om na de lunch weer terug te rijden naar Las Vegas. Vanuit het niets doemt dan opeens de stad weer op, heel apart om te zien. We toetsen het adres van de pawnshop van Pawn Stars in de navigatie om daar even een kijkje te gaan nemen. Pawn Stars is een bekend programma op Discovery Channel, daarin worden de eigenaren van een pandjeshuis in Las Vegas gevolgd. We nemen een kijkje in de shop maar helaas zijn de sterren er zelf niet. Maar wel grappig om het in het echt te zien.
Dan gaan we wat eten bij Applebees. We gaan dan terug naar het hotel. Peter maakt nog wat foto's op The Strip in het donker en facetimed nog even met de kids. Ook deze dag was weer ontzettend mooi!

1 opmerking:

  1. Was één van jullie niet 'toevallig' jarig Leonie? Want gratis dessert!!

    BeantwoordenVerwijderen