zondag 8 mei 2016

Parijs

Vanmorgen ging al vroeg de wekker. Helaas niet al te best geslapen vannacht want Viggo was gisteravond niet erg lekker en was erg onrustig vannacht. Maar gelukkig was hij vanmorgen al wel een stuk fitter. We rijden, met 2 korte stops onderweg, naar Parijs. Peter heeft de navigatie op de Eiffeltoren gezet. Resa wil graag de Eiffeltoren in het echt zien en aangezien we zo dichtbij zijn kunnen we natuurlijk even langs rijden. Met klotsende oksels (die van mij dan!) wurmen we ons door het chaotische verkeer van de binnenstad van Parijs. Peter houdt het hoofd gelukkig koel en presteert het nog om in een drukke straat gewoon te gaan keren. We rijden ook nog langs de Arc de Triomph. Uit het dak van de auto maak ik snel een foto.
We vinden vlakbij de Eiffeltoren een parkeergarage (a 1 Euro per 15 minuten maar dat mag de pret niet drukken!) en na wat spannende, krappe bochten naar beneden parkeren we de auto. Als we de parkeergarage uit lopen zien we gelijk al de Eiffeltoren staan. We lopen door het parkje er naartoe. Het is enorm druk en we zien ook nog 2 bruidsparen die foto's aan het maken zijn.
We kopen een ijsje en maken nog wat foto's.
Dan lopen we weer terug naar de auto en vervolgen onze tocht door de binnenstad van Parijs. We zien verder nog de Notre Dame en rijden langs de Seine. Parijs is echt een prachtige stad! Dan is het nog 35 kilometer naar onze eindbestemming: Disneyland Parijs. Rond 15.00 uur parkeren we de auto, laden onze tassen uit en checken in. We kunnen gelijk naar onze hotelkamer. We logeren in de Newport Bay Club. Het ziet er allemaal erg mooi uit in het hotel. Het hotel is onlangs gerenoveerd en heeft een 4-sterren status gekregen.
De kids en Peter duiken het zwembad in en ik loop een rondje door het hotel en dan naar Disney Village. Dat is 10 minuutjes lopen vanaf ons hotel. Bij de Starbucks haal ik een koffie en loop dan weer terug naar het hotel. De kids zijn het zwemmen inmiddels zat en na een warme douche lopen we naar Disney Village om te gaan eten. We eten bij het Rainforest Cafe, altijd zo leuk! Het is niet druk (we zijn ook best vroeg) en we bestellen natuurlijk als dessert een "Volcano".
Viggo is het inmiddels zat en ik ga met hem naar de hotelkamer. Hij gaat lekker slapen en ik schrijf het blog. Peter en Resa lopen nog wat rond in Disney Village. We gaan zo lekker allemaal slapen, dan zijn we morgen fit om het Disneypark in te gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten