maandag 9 mei 2016

Disneyland Park

Rond 6.30 uur zijn we allemaal wakker. We douchen en gaan dan naar het restaurant om te ontbijten. Het ontbijtbuffet is prima. We eten allemaal onze buikjes vol en gaan dan op pad naar het Disneyland Park. Bij de entree komen we tot de ontdekking dat we 1 kaartje uit de hotelkluis vergeten zijn maar gelukkig kunnen we bij de guest services een dagpas krijgen zodat we niet helemaal terug hoeven te lopen naar het hotel. We maken eerst een foto van ons 4-tjes voor het kasteel.
We zijn voor 10.00 uur in het park en wij mogen, als hotelgasten, al in de attracties. We gaan eerst in de "It's a small world" (ja die, van die irritante oorwurm, ala het carnavalfestival van de Efteling). Viggo keek zijn oogjes uit, al die dansende poppen. Daarna zijn we bijna misselijk gedraaid in de theekopjes.
Bij de "vliegende Dombo" stond er ook een korte rij dus we zijn daar gelijk maar in gegaan.
Na de "vliegende Dombo" willen de kids graag het doolhof in. Het was nog best een uitdaging om de uitgang weer te vinden. We besluiten daarna om te kijken of het druk is bij de "Buzz Lightyear attractie". De wachttijd is maar 10 minuten dus we gaan naar binnen. In deze attractie mag je met een lasergun -al rijdend in een wagentje- schieten op de slechteriken en moet je proberen zoveel mogelijk punten te halen. Resa en ik zijn er best goed in. Viggo vindt het ook erg leuk. Eenmaal buiten, en dat ben je niet zomaar want je moet eerst door een winkel (dit is vast en zeker niet door een moeder/vader bedacht maar door een slimme marketingmedewerker) zien we dat de wachtrij voor Space Mountain maar 5 minuten is. Peter ruikt zijn kans en rent snel naar binnen. Ik wacht met de kids op een bankje in het zonnetje. We zien op het programma dat er een parade in Main Street komt. We wachten daar op een bankje en halen intussen ook iets te eten. Het is een vrolijke show zoals je verwacht van Disney met veel Disneyfiguren en dansers.
Na de parade lopen we door het kasteel en we sluiten aan in de korte rij bij de "Sneeuwwitje attractie". In een karretje ga je door het verhaal van Sneeuwwitje maar het is ook vooral veel heks. En ja...dat vinden de kids dan weer minder dus we staan buiten met 2 bange en chagrijnige kinderen. Een rondje op een paard in de draaimolen maakte het gelukkig weer een beetje goed. We maken daarna nog een boottochtje langs allerlei sprookjes, hier gelukkig geen enge heksen...oefff... Dan ziet Viggo Winnie de Pooh staan. Hij wil met Pooh op de foto en we sluiten aan in de rij die gelukkig niet erg lang is.
We gaan een rondje over het park met de stoomtrein. Er is maar 1 station open in verband met renovaties dus we moeten het hele rondje en kunnen niet ergens anders uitstappen. We besluiten daarna nog door Adventureland en Frontierland te lopen. De attracties in dit deel van het park zijn voor de kids nog wat te heftig en er is ook hier weer een en ander dicht in verband met renovaties. Bij de "Pirates of the Carribean" is de wachttijd 10 minuten en we wagen het er op. 10 minuten laten zitten we met 2 huilende kinderen in een bootje...oeps...verkeerd gegokt...dit was ook weer iets te eng voor ze. We zijn het inmiddels allemaal wel een beetje zat en besluiten naar de uitgang te lopen. Nog een laatste stop bij een winkel: het geld uit de spaarpotten mogen ze dan EINDELIJK uitgeven (we hadden geen zin in 2 passagiers extra in onze rugtassen). Viggo kiest voor een Buzz Lightyear pop en Resa voor een van de Aristokatten met een staart van wel een meter lang. Resa gaat nog op de foto met de Aristokat, Marie.
Bij een winkel komen we onze oude bovenburen met hun kinderen tegen, wat toevallig! We drinken nog een koffie bij Starbucks en eten daarna bij King Ludwigs Castle. Dan is het tijd voor een bad en bed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten